BTC nowe ATH 121k w niedziele - i wlasnie teraz uwazajcie najbardziej
5 odpowiedzi
·
40 odsłon
·
Autor: weteranka_iwona
Niedziela, cienka plynnosc, a BTC wbil nowy szczyt ~121k. I wiecie co? Wlasnie TERAZ, przy euforii i nowych rekordach, popelnia sie najwiecej bledow. Po 25 latach widze ten sam film: ludzie ktorzy bali sie kupowac na dnie (106k tydzien temu!) teraz rzucaja sie kupowac na ATH bo 'leci do ksiezyca'. Nie badzcie nimi. Pod szczytem sie NIE dokupuje duzych kwot. DCA tak, euforyczne all-in nie.
dokladnie dlatego nie dokupuje teraz - mam swoje z dipu (107k) i zbieram cash na nastepna korekte. miesiac temu balem sie kupowac na 106, dzis musze sie pilnowac zeby nie kupowac na 121 w euforii. odwrocona psychologia, ciezka ale prawdziwa
Iwona jak zwykle chlodna glowa. Nowy ATH w niedzielnej niskiej plynnosci bywa pulapka - cienki rynek latwo wypompowac i potem zjazd. Spokojnie. Kto ma pozycje - trzyma. Kto nie ma - DCA, nie skok na glowe.
ja tam dokupilem troche na ATH bo wierze w wieksze szczyty :) ale mala czescia, nie szalenstwo. wiem ze ryzykuje
ja kupilem kiedys na 119 w euforii i sie sparzylem. teraz przy 121 nawet nie drgne poza DCA. nauczony. dzieki iwona ze przypominasz, bo rece swedza
Niedzielne ATH traktuje z rezerwa do poniedzialku. Cienka plynnosc klamie w obie strony. Trzymam swoje z akumulacji, nie gonie. Euforia to czas brania zyskow nie pakowania sie pod korek.