BTC252,8k zł2,73%
ETH7,31k zł2,35%
XRP4,37 zł4,30%
LTC181 zł1,59%
BCH849 zł3,66%
DOT3,25 zł4,65%
BTC 116k - prawie odrobil korekte. Refleksja weteranki
5 odpowiedzi · 35 odsłon · Autor: weteranka_iwona
BTC 116k, czyli prawie tam gdzie byl przed korekta (117k). Cala 'dramatyczna' korekta z 117 do 106 i z powrotem trwala 5 dni. Refleksja po 25 latach: te ruchy ktore na zywo wygladaja jak koniec swiata, z perspektywy tygodnia sa ledwie zmarszczka. Kto sprzedal na 106 'zeby uratowac kapital' dzis kupuje drozej. Kto trzymal/dokupowal - wygral. Zawsze tak samo. Nudne ale prawdziwe.
i to jest pointa - moje transze po 107k juz na plusie po 5 dniach. a tyle stresu sie ludzie najedli. plan > emocje, zawsze
Trzy cykle to potwierdzaja. Korekty -10% w hossie to norma kilka razy w roku. Kto je przezyl raz spokojnie, przezyje kazda nastepna. Kto panikuje za pierwszym razem, panikuje zawsze. Iwona ma racje - nudne ale prawdziwe.
Najwazniejsze zdanie: 'na zywo koniec swiata, z perspektywy tygodnia zmarszczka'. Zapisac i czytac przy kazdej korekcie. Dziekuje iwona za chlodna glowe jak zawsze.
gdybym to zrozumial przed kupnem na 119k... no ale lekcja odrobiona. teraz takie korekty to dla mnie okazja na DCA nie powod do paniki
Wtorek, BTC 122k, weekendowe ATH sie nie utrzymalo (znowu). Moja mieszana taktyka (DCA+cash) zdaje egzamin - nie zgaduje, jestem gotowy na oba scenariusze. Czerwcowa nauka procentuje kazdego dnia.